Cloud hosting

Heb je interesse in cloud hosting? Dan moet je weten dat de cloud de toekomst heeft en steeds meer bedrijven verplaatsen haar diensten naar de cloud. Maar wat houdt het eigenlijk precies in?

Wat is cloud hosting?

De term cloud hosting wordt vandaag de dag door allerlei grote bedrijven gebruikt en waarschijnlijk maak je zelf ook al gebruik van diverse cloud oplossingen. Je moet dan denken aan producten zoals Dropbox, Google Drive en iCloud.

Bij cloud hosting worden eigenlijk een groot aantal servers aan elkaar gekoppeld tot één geheel. Al deze servers zijn met elkaar verbonden en hoeven zelfs niet op één locatie te staan. Wanneer een website wordt geïnstalleerd in deze cloud hosting, wordt hier een stukje van gehuurd en wordt gebruikgemaakt van de resources van de gehele cloud.

Grootste voordeel van cloud hosting

Het grootste voordeel van cloud hosting is de schaalbaarheid. Als je website ineens een piekbelasting heeft door bijvoorbeeld een mailing of onverwacht succes van een product of dienst.

Bij een standaard hosting pakket kan een website volledig offline gaan omdat er onvoldoende resources beschikbaar zijn. Bij cloud hosting zal dat niet gebeuren omdat bij piekbelastingen resources van andere servers in de cloud worden gehaald zodat de website ook bij hoge belasting blijft werken.